Familie van der Laan in Oostenrijk

Oostenrijk 26 juli – 10 augustus 2024

26 juli, Heenreis tot Landgasthof Schmuck
27 juli, Rattendorf
28 juli, Radniger wasserfall
29 juli, Nassfeld Aqua Trail
30 juli, Zwembad Weissbriach
31 juli, Terra Mystica
1 augustus, Nassfeld Madritschen Tour
2 augustus, Presseggersee
3 augustus, Villach Kirchtag
4 augustus, Radniger wasserfall
5 augustus, Molltaler Gletscher
6 augustus, Zwembad Weissbriach
7 augustus, Nassfeld Gartnerkofel
8 augustus, Geopark – Nolblinger Wasserfall
9 augustus, Nassfeld Bodensee
10 augustus, Terugreis

26-7-2024

Om 05:00 uur gaat de wekker. Het plan is om 06:00 te vertrekken, maar het wordt uiteindelijk 06:30. Rianne rijdt de eerste stint, maar voor we de hoek om zijn weet Gerben niet meer of hij de achterdeur op slot heeft gedaan. Dus weer terug, en dat is maar goed ook, want de deur is inderdaad niet op slot.
Rianne rijdt tot na Düsseldorf met regen en file. Een korte plas- en koffiepauze en dan neemt Gerben het stuur over. De kinderen houden de reis redelijk vol. Dutjes doen, spelletjes en schermpjes maken de tijd vol. Maar soms wordt er ook gekibbeld en verteld dat het lang duurt, er honger/dorst is of dat ze zich vervelen.
Na Keulen stoppen we weer voor een plaspauze en om te lunchen. De picknickbankjes zijn zeiknat dus blijven we maar staan. Daarna rijdt Rianne weer verder. Bij Frankfurt lijkt het droog te worden, maar de weg is zo nat dat de spray alsnog voor een regeneffect zorgt. Vervolgens begint het weer te regen. De weg is een aaneenschakeling van wegwerkzaamheden.
Bij Neurenberg stoppen we voor de laatste stint. Gerben rijdt verder, het wordt eindelijk zonnig en warm en tot München zijn er even geen files. De meiden hebben toch wel weer heel erg veel honger, dus we moeten stoppen als we willen dat onze kinderen blijven leven. Oké, nog een korte snackstop en dan door naar het hotel.

Rond 17:00 uur arriveren we. De sleutel ligt klaar in een envelop. We installeren ons, hebben bericht van de kattenoppas dat alles goed is gegaan, rusten even uit en gaan dan rond 18:00 uur naar het restaurant, of eigenlijk de biergarten waar de klederdracht niet ontbreekt. De kinderen delen een schnitzel (bah, dat is anders dan thuis), Gerben’s eerste én tweede keus zijn uitverkocht dus neemt ook een schnitzel en Rianne neemt stroganoff met spatzle. De kinderen vermaken zich ondertussen in de speeltuin en de kinderboerderij.
Na het eten lopen we nog een rondje en gaan dan terug de hotelkamer om de opening van de Olympische Spelen te kijken. Morgen nog een uurtje of 4 rijden tot onze eindbestemming, dus de wekker hoeft gelukkig niet weer om 05:00 uur af te gaan.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 804983 m
Total time: 10:23:38

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.