Familie van der Laan in Oostenrijk

4-8-2024

Vandaag worden we pas om 09:00 uur wakker. We staan op, ontbijten en smeren broodjes voor vanmiddag. Vandaag doen we vorige week zondag nog eens over, maar dan met hopelijk de goede weg. Celeste heeft er geen zin in, het is tranen met tuiten. Uiteindelijk zetten we haar maar in de auto in de hoop dat ze zal kalmeren.
We rijden naar Radnig, parkeren de auto en lopen naar het pad richting de waterval. Celeste loopt inmiddels enthousiast mee. Het Naturlehrpfad slaan we deze keer over. Op een bordje staat dat het 20 minuten naar de waterval is. Onderweg komen we weer veel vlinders en andere mooie insecten tegen. Na ongeveer een kwartier lopen staat er weer een bord: Wasserfall 9. 9 wat? Kilometer? Minuten? We volgen de pijl maar. Na weer een kwartier lopen staat er weer een bordje: Wasserfall 9. Zou het een routenummer zijn? Er staan meer bestemmingen op het bordje, allemaal met een 9 erachter. Dat rare volk hier maakt geen duidelijke bewegwijzering. We volgen de route maar weer en zien om de bocht in het ravijn een beek stromen.

De waterval kunnen we inmiddels horen. We lopen door en komen na 5 minuten inderdaad aan bij een waterval. Eerst even lunchen en dan is het tijd om te spelen. Isis ontdekt een steen met eitjes. Kikkerdril misschien? Even later komen we meerdere salamanders tegen, daar zullen de eitjes wel van zijn. We bouwen dammen en de meiden bouwen een kasteel wat even later moet vollopen met water. Na een tijdje komen er meer gezinnen spelen in het water. Tegen 15:00 uur houden we het voor gezien. We lopen weer naar de auto. Onderweg komen we nog mensen tegen die ook niet wijs worden uit de bordjes. We vertellen dat ze op de goede weg zijn en dat de waterval nog 5 minuten lopen is.

Thuis wordt er nog gedoucht en gechilled. We hebben geen avondeten in huis en besluiten te eten bij het restaurant om de hoek. Daar blijkt echter dat het vol zit. Dan maar de auto in. De kinderen willen graag pizza en een speeltuin. Na wat gegoogle rijden we naar de Presseggersee. We vragen of er nog plek is in het restaurant. Ja, er moet even een tafel schoongemaakt worden en we moeten wel om 20:00 uur weg zijn. Dat vinden we prima. De meiden kunnen zich vermaken met een schommel en glijbaan. De bediening is niet erg snel als je bedenkt dat we over een uur klaar moeten zijn. Ze zijn er ook niet happig op om drank aan ons te slijten want het grote bierglas van Gerben was al snel leeg, maar bleef dat ondanks wenken ook. Als de gastheer de tafel komt afruimen en Rianne om de rekening vraagt, lijkt hij daarvan te schrikken. Maar ja, dan moet je maar niet zeggen dat we om 20:00 uur weg moeten zijn.

Thuis wordt er nog een potje gebadmintond waarbij een shuttle in een boom eindigt en daarachteraan ook het racket van Gerben. Als alles weer terecht is, is het bedtijd. Morgen op naar een gletsjer, als hij tenminste niet is weggesmolten.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 31731 m
Total time: 03:59:06

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.