Familie van der Laan in Oostenrijk

5-8-2024

Het plan was om vroeg op te staan, maar iedereen slaapt nog lekker. Om 09:00 uur staan we dan toch op. We hebben een rit van 1,5 uur voor de boeg, dus de meiden willen in de auto eten. Celeste heeft moeite op gang te komen, het is weer een tranendal. Uiteindelijk laat ze zich overtuigen. Waarschijnlijk wordt er ’s avonds iets te lang gezellig gekletst in bed.
We gaan op weg naar de Mölltaler Gletscher. We moeten een berg over en de weg naar beneden nodigt Gerben uit om even goed met de auto te racen. Rond 12 uur komen we aan bij de gletsjer. We parkeren de auto en zien mensen om ons heen die zich dik inpakken; dikke broeken, dikke truien, regenjassen en ga zo maar door. Wij lopen gewoon in korte broek met t-shirt en hebben alleen een vest mee. We lopen naar het station en kopen bij de automaat combikaartjes voor de trein, gondel en stoeltjeslift. Met z’n vieren 126 euro. We moeten het er maar voor over hebben, want voor je het weet is er geen gletsjer meer te vinden. In de hal is het best fris, dus de vesten gaan alvast aan. Nog even wachten op de trein en om 12:30 uur vertrekken we de tunnel in naar boven. Na 8 minuten zijn we bij de gondel. In de zon werkt de gondel weer als een broeikas, dus kunnen we even opwarmen. Eenmaal boven schijnt de zon en valt het eigenlijk reuze mee met de kou. De hal beneden was kouder. We zien hier dat de stoeltjeslift helaas gesloten is. We zullen beneden niet goed opgelet hebben toen we de kaartjes kochten…

Het hoogste punt moeten we dus helaas overslaan, maar we kunnen wel naar de sneeuw lopen. Met helder weer zou de Grossglockner te zien moeten zijn, maar helaas is het richting het westen erg bewolkt. We lopen nog wat rond, maken foto’s en gaan dan het restaurant in om warme chocolademelk, koffie en taart te verorberen. Als alles op is lopen we nog naar het panoramaterras, waar je richting het zuiden wel een beetje uitzicht hebt, verder is het helaas te bewolkt. Tegen 14:30 uur hebben de meiden het wel gezien en vertrekken we weer richting gondel. Daarna gaan we weer met de trein door de tunnel naar beneden. We stappen de auto in en rijden weer terug naar het huisje.
In Hermagor doen we nog boodschappen. Thuis weer het vaste ritueel; eten, badmintonnen en dan gaat Celeste vanavond maar eens iets eerder naar bed. Hopelijk valt ze snel in slaap, zodat het gekletst een avondje overgeslagen kan worden.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 204470 m
Total time: 06:41:25

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.