Familie van der Laan in Oostenrijk

7-8-2024

Na een plaknacht is het rond 09:00 weer tijd om op te staan. De broodjes hangen weer aan de deur. Ontbijten, aankleden, lunch klaarmaken en dan op weg naar de gondel in Tröpolach. Bovenop de berg stappen we over op de stoeltjeslift naar Nassfeld. Vanaf daar lopen we naar de stoeltjeslift naar de Gartnerkofel. Dat is nog best een stukje wandelen, want het gebruikelijke pad is afgesloten in verband met werkzaamheden. Ze zijn in dit gebied als een malle aan het bouwen om hier een groot skiresort van te maken. De hotels en liften schieten als paddenstoelen uit de grond. Met de omweg zijn we ongeveer een half uur bergaf aan het wandelen. We stappen gauw in de lift en worden naar boven gebracht. Het laatste stuk is wel erg steil waardoor de hoogtevrees wordt aangewakkerd. Het is hier gelukkig een stuk koeler dan in het dal.

Er is een speeltuintje en er zijn verschillende uitzichtpunten. We maken foto’s en kijken op de borden welke bergen we in de verte zien. De Grossglockner zou ook te zien moeten zijn, maar het is in de verte net te bewolkt. In het gras eten we de lunch op en dan gaan de meiden nog even spelen in de speeltuin. Daarna gaan we weer met de stoeltjeslift naar beneden. Eenmaal beneden ziet Rianne het niet zitten om weer bergop terug te lopen naar de stoeltjeslift, dus wachten we op het “treintje” dat ons terug kan brengen. Volgens het tijdschema zou het treintje om 14:25 uur moeten vertrekken. Om 14:15 uur komt er inderdaad een treintje aanrijden, -maar het is onduidelijk of deze de goede kant op gaat. We stappen in en wachten af. Om 14:35 uur vertrekt hij eindelijk en gelukkig direct naar de gewenste plek. We kijken nog even in een winkeltje voor souvenirs. De meiden kiezen een pet en Celeste ook nog een knuffel. Daarna lopen we naar de stoeltjeslift. Boven willen we nog een keer met de rodelbaan en deze keer staat er gelukkig geen rij.

Gerben en Celeste vertrekken als eerst. Celeste’s reactie wisselt in die 4 minuten van “nee, stop!” tot “dit is leuk”. Isis en Rianne volgen. Eenmaal bij de auto vertrekken we naar Hermagor om nog naar souvenirs te zoeken en boodschappen te doen. Ook Isis vindt een knuffel. We zijn tegen 18:00 uur pas weer thuis. Gerben kookt en deze keer wordt er niet gebadmintond na het eten. Enerzijds omdat het al laat wordt, anderzijds omdat het flink begint te waaien wat vervolgens overgaat in onweer. Morgen staat waarschijnlijk het geomuseum op het programma.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 50607 m
Total time: 06:43:45

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.