Familie van der Laan in Oostenrijk

8-8-2024

Vandaag komen we een beetje moeilijk op gang. We staan op, kijken hoe we goud winnen bij het zwemmen in open water en gaan dan ontbijten. Daarna maken we ons klaar om naar het bezoekerscentrum van het GeoPark Karnische Alpen te gaan. Celeste heeft er weer geen zin in, er rollen weer dikke tranen over haar wangen. We zetten haar in de auto en als we er zijn draait ze langzaam bij.

Bij het bezoekerscentrum krijgen we korting met de Nassfeld Card. Alle bordjes met uitleg zijn in het Duits en Italiaans, maar we krijgen een mapje mee waar ook alles in het Engels wordt uitgelegd. Een mevrouw komt kort iets vertellen als inleiding. Ze vertelt dat er in deze omgeving veel fossielen van rond de 300 miljoen jaar oud worden gevonden. Er zijn veel resten van dieren en planten van voordat er dinosauriërs waren, uit een tijd dat hier een zee was. Ze vermoeden dat er nog wel meer te vinden is, maar dan moeten er bossen gekapt worden en dat kan natuurlijk niet zomaar. Als toerist kun je ook nog best iets vinden als je goed zoekt. Na haar praatje lopen we zelf door het centrum. Het is niet groot, maar op zich is er best veel te zien.
Als we alles gezien hebben stappen we de auto in naar de Nölblinger Wasserfall.

We parkeren de auto en lopen dan richting het aangegeven pad. Onderweg eten we nog een broodje. Het pad wordt niet vaak bewandeld, want er groeien veel planten op het pad. Ook is het hier een daar een beetje glad door de regenbuien van gisteravond. We volgen een beek richting de waterval. Langs het pad staan veel borden met gedichten. Op een gegeven moment wordt het pad moeilijker begaanbaar (hoewel een mountainbiker het nog wel acceptabel vond). Het pad wordt smaller en ligt vol met boomstammen en rotsen. We kijken of we nog een speelplek bij de beek vinden, maar het water stroomt net wat te hard en de beek is ook te diep om in te staan. Helaas pindakaas.

We lopen weer terug naar de auto. Celeste vindt nog een dode platte kikker en wil die graag meenemen.
Op weg naar huis stoppen we nog om de ansichtkaarten naar vriendinnetjes van de kinderen op te sturen. Thuis wordt er gechilled met spelletjes, filmpjes en de Olympische Spelen. Na het eten doen we nog een potje badminton, maar helaas waait het net iets te hard. ’s Avonds begint het weer te regenen. Dan is het weer bedtijd voor de meiden en kijken wij nog even naar de OS. Morgen de laatste dag.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 40565 m
Total time: 02:36:21

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.