Familie van der Laan in Oostenrijk

27-7-2024

Om 08:00 uur gaat de wekker. Celeste en Gerben zijn al snel klaar, Isis en Rianne volgen ook. We lopen naar het ontbijt waar het blijkbaar spitstuur is. De kaiserbroodjes vallen in de smaak, maar verder is het hier maar anders dan thuis, aldus de kinderen. Na het ontbijt pakken we de spullen in en checken we uit.
De verwachte reistijd is ongeveer 4 uur. We rijden de route via de Ferntauerntunnel. Rianne rijdt het eerste deel tot na Kitzbühel. De haarspeldbochten en lange tunnels laat ze liever over aan Gerben.

De reis verloopt voorspoedig met enkele korte files in de dorpjes waar we doorheen rijden. Als we door de tunnel zijn stoppen we nog even bij een uitzichtpunt. Een boer heeft een duidelijk bord opgehangen waaruit blijkt dat zijn wei geen hondentoilet is. We rijden weer verder, stoppen nog één keer voor een korte lunchpauze en rond half drie zijn we bij ons vakantiehuisje in Rattendorf.

We pakken de auto uit, bergen de spullen op en gaan dan boodschappen doen. We hebben de keus uit enkele supermarkten in de buurt. We gaan naar de Spar in Hermagor. Het assortiment is niet echt om over naar huis te schrijven, de volgende keer kiezen we dus een andere winkel. Eenmaal terug in het huisje wordt er gekookt en gegeten. Na het eten maken we nog een wandeling door het dorpje. Achter de bergen zien we dreigende onweerswolken, maar ze komen de berg niet over. Als we terug zijn, willen de meiden nog iets snacken, dan douchen en dan is het bedtijd.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 173406 m
Total time: 04:00:45

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.