Familie van der Laan in Oostenrijk

31-7-2024

Vandaag slapen we allemaal uit. Rond 08:30 worden we wakker. De broodjes hangen weer klaar voor het ontbijt. Als we allemaal aangekleed zijn en gegeten hebben, pakken we de koelbox en de zwemspullen weer in. Daarna vertrekken we richting de Terra Mystica mijn. Het is ongeveer 40 minuten rijden, maar we hebben wat oponthoud door wegwerkzaamheden.
Eenmaal bij de mijn kopen we toegangskaartjes. Met de Nassfeld Card krijgen we voor de kinderen een gratis speurtocht. Om 11:30 uur vertrekt er een Engelse rondleiding, dus moeten we 20 minuten wachten. We bekijken vast wat er in het winkeltje te krijgen is tot we worden opgeroepen.

We krijgen allemaal een broek en jas aan, die veel te groot zijn en we moeten een helm op, wat de kinderen ook minder prettig vinden. Vervolgens krijgen we uitleg over het hele mijnstelsel in de regio. Alles bij elkaar is er meer dan 1000km aan tunnels, maar de mijnen zijn alweer een paar decennia niet meer in gebruik. Na het praatje mogen we met een glijbaan 68m naar beneden. Isis gaat met Rianne en vindt het wel leuk. Celeste gaat met Gerben en vindt het minder leuk, want het deed pijn aan haar kontje. Het laatste gezin dat naar beneden komt dondert over elkaar heen, maar kan ongedeerd hun weg vervolgen. We lopen verder de mijn in en krijgen uitleg over de gereedschappen en de ontwikkeling daarvan en de werkomstandigheden. Het is continu 8 graden, Isis vindt het maar koud. Er wordt ook kaas en wijn bewaard in de mijn. Af en toe wordt er een filmpje getoond. We zien ook een filmpje over grottekeningen in Zuid-Frankrijk en Noord-Spanje. We begrijpen niet goed wat dat met deze mijn te maken heeft, maar ze moeten de tijd ergens mee vullen. Als we bijna bij het eind zijn, mogen de kinderen nog gaan schatzoeken. Dit gebeurt zonder ouders, dus Celeste vindt het niet zo leuk. Ze komt met betraande ogen terug, maar heeft wel een mooie steen mogen uitzoeken. Als laatst gaan we nog met een treintje terug naar het begin. Daar worden we met een lift weer naar boven gebracht. We trekken gauw de belachelijke kleding uit en lopen door naar het winkeltje. De kinderen kiezen mooie souvenirs uit en daarna lopen we weer naar de auto.

We vertrekken naar de Presseggersee. Met de Nassfeld Card mogen we weer gratis doorlopen. Het is hier iets drukker dan bij het zwembad gisteren. We vinden nog een plekje in de schaduw van een boom. Gerben en de kinderen vertrekken met zwembanden naar het water. Het duurt even voor hij ze overtuigd heeft het water in te gaan, maar eenmaal in het meer vinden ze het prachtig. Het is warmer dan het zwembad en ze hebben visjes gezien. Rianne lost Gerben af en speelt nog even zeemonster met de meiden. Tegen 17:00 uur kopen we nog een bolletje ijs en als we ongeveer zijn opgedroogd vertrekken we naar ons huisje. Douchen, aankleden en dan op naar het restaurant. De meiden delen een Pizza Margherita, Rianne eet een Wienerschnitzel en Gerben een Gailtalburger. Nog een ijsje toe en dan weer naar het huisje voor een potje badminton. Morgenmiddag wordt er regen verwacht, dus moeten nog even bedenken wat we gaan doen.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 43116 m
Total time: 07:03:45

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.