Familie van der Laan in Oostenrijk

3-8-2024

Rond 09:00 uur willen de meiden opstaan en bespringen Gerben en Rianne. Tijdens het ontbijt zien we dat vrijwel alle buren de auto inpakken en het vakantiepark verlaten. Na het ontbijt pakken we de spullen in en vertrekken dan richting Villach. Na ongeveer een uur rijden parkeren we aan de overkant van de Drau op een gratis parkeerplaats.

Vanaf daar lopen we naar de Altstad. Daar is de jaarlijkse Villacher Kirchtag. Er is een grote kermis, en er zijn kraampjes met eten en heel veel biertenten. De plaatselijke bevolking loopt rond in klederdracht. We lopen een eerste rondje. Celeste moet wennen aan het vele geluid en Isis wil vooral iets winnen. Als je denkt dat de Oostenrijkse kermis goedkoper is dan die in Nederland, zit je ernaast. De meeste attracties beginnen bij 5 euro. Als we bijna een rondje gelopen hebben, wil Isis toch wel een spel proberen om een knuffel te winnen. Helaas zonder succes. Daarna heeft Celeste wel trek in een crêpe met Nutella. Vervolgens lopen we weer een rondje en hebben de meiden wel oren naar een paar ritjes in de botsauto’s. Nu heeft Isis wel trek in een crêpe, dus lopen we weer verder naar dat kraampje.

Daarna gaan we met z’n vieren in een muizenachtbaan, wat een groot succes is. Je mag er wel 7 euro p.p. voor neerleggen, dus houden we het maar bij 1 ritje. Het is inmiddels een uur of 15:00 en we moeten nog boodschappen doen. Als we teruglopen naar de parkeerplaats zien we op de kruising politie, brandweer en een ambulance. Er is net een auto-ongeluk gebeurd. De slachtoffers zijn al weggebracht, maar de auto’s staan nog midden op de weg. We moeten even wachten tot we mogen oversteken van mevrouw agent. Als we eenmaal in de auto zitten moeten we weer wachten tot we langs de ravage mogen rijden. Onderweg doen we boodschappen bij de Billa. Thuis wordt er nog even gechilled, dan gekookt en weer gebadmintond waarbij Gerben tot tweemaal toe Isis raakt en ook nog een shuttle op het dak slaat. Inmiddels zijn er al wat nieuwe buren gearriveerd. Buiten doen we nog een spelletje Dixit tot de meiden moe zijn. Morgen poging twee naar de waterval.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 126733 m
Total time: 05:30:21

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.